Toivo kodista – kohti Suomea

Katto-hanke Habitare-messuilla perjantaina 15.9.2017 klo 11-12!

Suomessa on virallisten arvioiden mukaan yli 7 000 asunnotonta. Heistä joka neljäs on maahanmuuttajataustainen ja kolme neljäsosaa Suomen asunnottomista elää Helsingissä.

Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry järjestää tilaisuuden jossa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksesta (ARA) erityisasiantuntija Hanna Dahlmann ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed (vas.) keskustelevat Suomeen pakolaisena tulleiden asumistilanteesta, maahanmuuttajien asuntojen valintaan vaikuttavista seikoista sekä asunnottomuuden ennaltaehkäisytyöstä. Tule mukaan keskustelemaan, miten voimme rakentaa sellaista yhteiskuntaa, jossa jokaiselle löytyy koti.

Tilaisuus järjestetään kuvataiteilija Anssi Pulkkisen Street View (Reassembled) -teoksen läheisyydessä Messukeskuksen näyttelyhallissa 2. Pulkkisen teos koostuu Syyrian sodassa tuhoutuneen kodin raunioista, jotka on installoitu 13-metrisen rekan lavalle. Teoksen tilaaja on Suomen Benelux-instituutti. Keskustelutilaisuuden moderoi Moniheli ry:n koordinoiman Katto-hankkeen projektikoordinaattori Melis Ari. Tilaisuuden avaa Suomen Benelux-instituutin johtaja Aleksi Malmberg.

Lisätietoa tapahtumasta: https://habitare.messukeskus.com/messuilla/ohjelma/mobile-homeless/