JOS VUOKRA JÄÄ MAKSAMATTA

 

Vuokra täytyy maksaa joka kuukausi viimeistään eräpäivänä. Jos rahasi ovat vähissä, pyri silti maksamaan vuokra ajoissa. Yritä silloin vähentää muita kuluja, jotka eivät ole tärkeitä (esimerkiksi tupakka, kauneudenhoito, uudet vaatteet, kahvilassa käyminen).

Joskus voit joutua luopumaan myös asioista, joita pidät erittäin tärkeänä, kuten rahan lähettäminen kotimaahan.

Jos jätät vuokran maksamatta, siitä on vakavia seurauksia. Voit saada häädön ja menettää luottotietosi. Sinun on tällöin vaikea saada uutta asuntoa.

Jos rahasi eivät riitä vuokran maksuun, ota yhteys vuokranantajaan. Yritä sopia asiasta, voit esimerkiksi sopia, että maksat vuokran myöhemmin.

Jos sinulla on jatkuvasti vaikeuksia maksaa vuokrasi, mieti, mitä voisit tehdä. Laske tarkasti kaikki tulosi ja menosi. Mieti, voitko vähentää menoja ja saada lisää tuloja. Yksi vaihtoehto on etsiä halvempi asunto.

Lisätietoa vuokrarästeistä (vuokrarästi = vuokra, jota ei ole maksettu) ja muista asumiseen liittyvistä talousasioista on Takuu-Säätiön sivuilla http://www.takuu-saatio.fi/tietoa-ja-ratkaisuja.

Takuu-Säätiö tarjoaa myös ilmaista neuvontaa puhelimessa ja chatissa http://www.takuu-saatio.fi/palvelumme/velkalinja-ja-chat-neuvonta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.